• Kezdőlap
  • Események

2017.11.25.

Malenkij címmel zenés színmű bemutatójára kerül sor a szovjet kényszermunkára elhurcoltak emlékére a Paris Musical Műhely Művészeti Egyesület előadásban 2017. november 25-én (szombaton) 19:00 órától az Aranytíz Kultúrház Tolnay Klári Színpadán Alapítványunk együttműködésével. A belépés ingyenes. A MALENKIJ című zenés színdarab a szovjet kényszermunkára elhurcoltaknak állít emléket. A darab az azt bemutató Egyesület egyik tagjának személyes családi történetét állítja színpadra. E tag nagyapjának öccsét szovjet kényszermunkatáborba hurcolták el, mely történést és annak az itthon maradt család életére tett hatását mutatja be a mű a próza és a zene szárnyán.  A darab betekintést enged a mai kor embere számára is az adott történelmi eseményekbe, hiszen az elhurcolt fiú családjának érzései, rezdülései a mai kor embere számára is kézzel foghatóvá teszik e kényszermunkára történő elhurcolás eseményét. Egy feszültségekkel és várakozásokkal teli darab a mű, érzelmi tartalommal, hatással, lélekdrámával, melynek fő mondanivalója a történelmi kor ismertetése mellett a családi összetartozás, a feltétel nélküli szeretet, valamint a hit fontossága, ezek megőrzésének szükségessége bármilyen helyzetben. Főbb szerepekben a Paris Musical Műhely Művészeti Egyesület tagjai. Rövid videó a darabról itt látható.